Ons onderbewuste weet
|
Wat is hypnose, hoe voelt het?
Alhoewel we het woord slaap gebruiken is hypnose is geen toestand van slaap, het gaat wel vaak gepaard met een diepe, lichamelijke ontspanning met een naar binnen gerichte aandacht. Je bent geconcentreerd en uitermate bewust van wat er gebeurd. Er kan dus niets gebeuren wat jij niet wil! We zouden kunnen zeggen dat het wat lijkt op dagdromen of even weg zijn, ieder ervaart dit echter anders. Het trance gevoel wordt bij elke volgende sessie als zaliger ervaren, je wordt er dus elke keer beter in met weldoend resultaat. Grootste misverstanden over hypnose: * denken dat dit hetzelfde is als showhypnose op een podium * controleverlies : je blijft altijd in controle en bewust * geheimen: je verteld nooit wat je niet wil vertellen * je komt altijd terug uit hypnose : in de 8000 jaar dat men het gebruikt is er niemand blijven hangen, kan gewoon niet! * het verschil met meditatie : meditatie heeft, behalve je gedachten tot rust brengen, geen specifiek doel. Bij hypnose werken we aan wat jij wil veranderen, verbeteren ....
Personen die uit vrije wil komen en de intentie hebben om in hypnose te gaan met een duidelijk doel voor ogen. Personen die aan zware medicatie zitten : vraag uw arts eerst om raad! Personen die géén zware antidepressie middelen nemen. Personen die niét onder invloed van drugs, alcohol , cafeïne verkeren op het moment van de sessies of 24 uur ervoor. Bij medische hypnose moet er altijd de zekerheid bestaan dat het probleem geen lichamelijk medische oorsprong heeft. Personen die zich ervan bewust zijn dat wij geen medici zijn en dus ook geen medische praktijken verschaffen of raad geven in medicatie. |
Wat is je doel? Onze menselijke geest bestaat voor 10% uit echt bewust zijn, dit analyseert, denkt na en maakt korte- of lange termijnplannen. Ons onderbewustzijn neemt 90% voor zijn rekening. Dit zijn onze emoties, gewoonten, verslavingen, vaste overtuigingen, ons lange- termijngeheugen, het geeft onze persoonlijkheid weer . 'Bewust ' kunnen we daar niet aan vandaar dat doelen die we ons stellen , enkel met wilskracht, ook vaak falen.
Dat hypnose werkt is in vele wetenschappelijke tijdschriften beschreven, in hypnose gaan we een directe communicatielijn aan met ons onderbewuste. Hierdoor kunnen we op een diep niveau en niet gehinderd door negatieve beelden aan veranderwerk doen. Trouwens wist je dat er reeds jaren gebruik gemaakt wordt van hypnose in ziekenhuizen, bij tandartsen .... Wijlen Koningin Fabiola is wellicht de bekende Belg die , in het universitair ziekenhuis in Luik , op 12/1/ 2009 succesvol geopereerd werd onder hypnose!
|
Heb je nog vragen, mail mij dan via onderstaande info aanvraag , telefonisch kan je mij ook steeds bereiken op : 0491 36 40 30.
Wil je je resultaat optimaal houden en je (zelf)hypnose blijven versterken dan is het aan te bevelen om 1 x per 2 - 4 maanden een check up te reserveren, zeker in het eerste jaar dat volgt .